Pogosta vprašanja

Za vas smo pripravili nekaj pogostih vprašanj in odgovorov.

Svoj avtodom lahko rezervirate na različne načine:

Preko online booking portala, lahko rezervirate 24 ur/dan

Dobro je, da ga rezervirate vsaj 14 dni prej, vendar če se odločite v zadnjem trenutku, se je najbolje obrniti direktno na pisarno pri kateri boste retali.

Seveda, naši kolegi vas bodo z veseljem sprejeli. Vendar je dobro, da se prej dogovorite za termin, saj so naši avtodomi veliko časa ''na počitnicah'' in obstaja možnost, da željenega avta ne bo na voljo za ogled.

Za vozila z največjo dovoljeno maso 3500 kg (Active, Family, Exclusive Classic) je najnižja dovoljena starost za vožnjo 21 let, poleg tega mora imeti voznik izpit vsaj eno leto. Za vozila z maso večjo od 3500 kg (Exclusive Extra, First, Premium) je najnižja dovoljena starost 25 let, voznik pa mora imeti vsaj 3 leta vozniško dovoljenje.

Dodatne voznike lahko zastonj prijavite na dan najema na prevzemnem mestu. Ne pozabite: najemnik prevzame odgovornost za ostale (dodatne) voznike.

Da, to je 7-14 dni, odvisno od sezone. Najem krajši od minimalnega, je možen v dogovoru z najemno pisarno, če je razpoložljivost avtodoma ustrezna.

Obiščete lahko evropske države, potovanja v vzhodno Evropo so stvar dogovora z najemno pisarno (potrebna je odobritev le-te). Obiski vojnih in kriznih območij so prepovedani.

Priporočamo vam sproščen uvod v vaše počitnice. Predaja poteka v popoldanskih urah in vam bo vzela približno 1 uro - da uredimo vse formalnosti in da vas seznanimo z vašim vozilom. Da se boste v miru pripravili vam priporočamo, da si vzamete še nekaj dodatnega časa. Ko se boste dobro spočili in pripravili lahko začnete svoje potovanje - zaradi vaše varnosti in varnosti vaših bližnjih (še posebej otrok) vam svetujemo, da se ne odpravite na daljšo pot že na dan najema.

Avtodom, ki ste ga najeli lahko prevzamete samo v sprejemnih/prevzemnih pisarnah. Prevzema/predaje zunaj teh pisarn ne nudimo.

Prosim pozanimajte se neposredno pri vašem najemodajalcu. Ponekod imajo na voljo svoja parkirna mesta, ponekod vam priporočijo oz. poiščejo možnosti parkiranja v bližini.

Avtodom, ki ga najamete je čist, zunaj in znotraj. Ko ga vrnete, mora biti notranjost očiščena, za čiščenje zunanjosti poskrbi najemna pisarna. Če je potrebno opraviti ali popraviti notranje čiščenje, se le-to dodatno zaračuna. Tudi praznjenje rezervoarja za odpadno vodo in wc-kasete se zaračuna dodatno in sicer 180€. Ti stroški se poravnajo direktno v najemni pisarni, po koncu najema.

Hišni ljubljenčki so dovoljeni samo v dogovoru z najemno pisarno. Prosimo upoštevajte, da mora biti vozilo po najemu enako čisto kot pri potovanju brez hišnih ljubljenčkov, saj vam lahko drugače povzroči višje oz. dodatne stroške čiščenja. Seveda je najemnik sam odgovoren za prevoz in zdravje (cepljenje, druge omejitve...) svojih hišnih ljubljenčkovi v skladu s predpisi.

Avtodom je enota/sistem z motorjem, ki je opremljen za bivanje in se lahko samostojno premika. Prikolica je priklopnik, ki se lahko premika z drugim vozilom. Žal prikolic ne oddajamo.

Preko naše postavke v meniju ''lokacije'', izveste kontaktne informacije, delovni čas, ure najemov in vrnitve ter druge informacije o najemni pisarni. Pod to postavko lahko tudi najdete vam najbližjo pisarno.

Najem avtodoma pri fizični osebi, vam lahko ovzroči nemalo težav, saj mora biti takšna dejavnost registrirana. Če se vseeno odločite, bodite pozorni na dokumente, ki jih podpišete, saj mora biti avtodom opredeljen kot vozilo za izposojo - namreč v primeru prometne nesreče nimate nobenega zavarovalnega kritja.

V primeru nesreče morate v celoti izpolniti obrazec o škodi, ki se nahaja v vozilu. Če je prišlo do škode zaradi požara, kraje, igre ali katerega drugega dejavnika morata biti obveščeni policija in najemna pisarna-le-ta mora biti podrobno obveščena o okoliščinah nesreče. Zahtevki odškodnin drugih, se ne priznajo.

Vprašanja o vozilu

Odgovori na splošna vprašanja na tematiko ''Na poti z najetim avtodomom''

Odvisno od vrste vozila, ki ste ga rezervirali, povprečna poraba je med 9 in 16 L/100 km.

V ceno najema sta vključeni 2 plinski jeklenki (ena polna in ena polovično napolnjena), ki ju lahko spraznete. Jeklenke lahko napolnete na določenih bencinskih črpalkah, trgovinah s kamping opremo, DIY marketih itd. Prosim bodite pozorni - ko menjate prazno jeklenko za polno mora biti le-ta ista, kot tista, ki ste jo dobili pri najemu.

Naša vozila so opemljena z rezervoarjem sveže vode 100-190 L in rezervoarjem odpadne vode 100-150 L. Veliko bencinskih črpalk, kampov in PZA-jev (postajališč za avtodome) vam za simbolično ceno omogoča, da si lahko napolnete rezervoar sveže vode in spraznete tistega z odpadno.

Da, vsa vozila, ki jih nudimo so opremljena z ABS.

230 V lahko uporabljate samo kadar je avto priključen na 230 V npr. v kampih. V ceno najema so vključeni ustrezni adapterji. Med vožnjo ali brez zunanje povezave vozilo deluje z dodatno baterijo na 12 V.

Plačilo in spremembe rezervacije

Tukaj lahko najdete odgovore na vprašanja glede plačila in rezervacije avtodoma

Če se vaš najem izvaja v različnih sezonah, se cena izračuna glede na dni v vsaki sezoni (npr. 3 dni bo cena/dan za visoko sezono in 8 dni bo cena/dan srednje sezone).

Najkasneje na dan najema mora najemna pisarna prejeti 1000€ varščine. Lahko jo nakažete vnaprej ali pa se to uredi na dan najema (brez gotovinskega plačevanja). Najemnik in lastnik kreditne kartice morata biti enaka. Najemniška pisarna ni dolžna predati vozila, dokler varščina ni v celoti poravnana.

Do 30 dni pred začetkom najema lahko kadarkoli izberete drug avtodom, v kolikor je le-ta na voljo in se najmenina ob spremembi ne zmanjša. Če se, se vam zaračuna 21€ stroškov zaradi obravnave spremembe rezervacije.

V primeru odpovedi rezervacije, se zaračunajo naslednji stroški:

  • do 61 dni pred začetkom najema, se zaračuna 30% celotnega najema,
  • med 60 in 30 dni pred najemom se zaračuna 50% celotnega najema,
  • manj kot 30 dni pred najemom se zaračuna 85% celotnega najema,
  • odpoved na dan odhoda se zaračuna 95% celotnega najema